UAMİF 46. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI KKTC’DE TOPLANDI
UAMİF 46. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI KKTC’DE TOPLANDI

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) 46. Merkez Komitesi, 24 Ekim 2018 Çarşamba günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrinde toplandı. Çoğunluğun sağlandığı Merkez Komite toplantısına 13 ülkeden 27 delege katıldı.

Merkez Komite Toplantısı’nı yöneten Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, konuşmasına dünyada giderek güçlenen küreselleşmeye karşı sendikaların uluslararası boyutta örgütlenmesi gerektiğine değinerek; “Bu küresel düzende adaletsizliği gidermek, yoksulları korumak ve daha insanca bir yaşam için çaba göstermek bizim asli görevimiz olmalıdır. İşte tam da bu nedenle Uluslararası boyutta örgütlenmelere daha çok ihtiyacımız var. Bütün bu küresel adaletsizliklerle savaşmak, temsil ettiğimiz kitlelere adil ve özgür bir yaşam olanağı sunmak için güçlü bir emek bloğuna ihtiyacımız var. Bugün bu nedenle bir aradayız. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek bizden beklenen bu mücadeleyi vermek, hep birlikte çözümler bulmak için birlikteyiz. Bu toplantılarımızda bunları konuşmak, tartışmak ve Avrasya işçi sınıfı için çözümler üretmek için bir fırsat olmalıdır.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasında Dünya’daki teknolojik gelişmeleri değerlendirirken şunları söyledi: “Dünya, küreselleşme ile çok ciddi değişim ve dönüşüm içine girdi. Sermaye, küreselleşmeyle birlikte üretimin daha ucuz olduğu bölgelere göçtü. Bir dönem sanayinin merkezi olan Batılı ülkeler neredeyse artık üretim yapılmayan bölgelere dönüştü. Çünkü Batı sermayesi fabrikasını kapatıp ülkesini terk ederek, emeğin daha ucuz olduğu, dolayısıyla üretimin de daha ucuza yapıldığı yani kârın daha çok olduğu ülkelere kaydı. Gelinen bu noktada üretimin yığıldığı Çin bütün gelişmiş ülkeleri tehdit ediyor. Hiçbir Batılı ülke, Çin’le rekabet edebilir durumda değil. En son Amerika, Çin mallarına gümrük benzeri engeller getirmeyi konuşuyor. Çünkü Batılı ülkeler uluslararası rekabette avantajını kaybetti. Bu gelişmelerin sonucunda da, işsizlik, istikrarsızlık, sosyal meseleler ortaya çıktı”.

Genel Başkanımız Kavlak, Endüstri 4.0 sürecinde sendikaların asli görevinin teknolojik gelişmelerin insana, aileye, topluma, hatta bütün insanlığa zarar vermesini önlemek olduğunu belirterek; “İşte biz, Avrasya Metal İşçileri Federasyonu çatısı altında bu nedenle birlikteyiz. Birlikte olmaya ve mücadele etmeye de devam edeceğiz” dedi ve konuşmasını tamamladı. 

UAMİF 46. Merkez Komite Toplantısı’na sendikamızı temsilen Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş katıldı. Toplantı iki gün boyunca Girne’de devam edecek.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol