UAMİF 48. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI MOSKOVA’DA TOPLANDI
UAMİF 48. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI MOSKOVA’DA TOPLANDI

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun (UAMİF) 48. Merkez Komite Toplantısı 31 Ekim 2019 Perşembe günü Rusya’nın Başkenti Moskova’da, UAMİF Genel Başkanı ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak başkanlığında toplandı.

Toplantı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, konuşmasına UAMİF Merkez Komite Toplantısı’nın Moskova’da yapılma nedeni açıklayarak şöyle başladı: “25. kuruluş yılımızın bu son aylarında çok önemli bir açılışı yapmak için burada birlikteyiz. Uzun yıllara dayanan birlikteliğimizi yeni bir aşamaya taşımak, teşkilatımızı güçlendirmek, yeni hedeflere yol almak için Moskova ofisimizi açacağız. Özellikle Kuzey Avrasya’daki üyelerimizle iletişimimizi ve bilgi akışını hızlandırmak, koordinasyonu artırmak ve çalışmalarımızı daha yaygın ve kalıcı hale getirmek amacıyla oluşturduğumuz bu çalışma ofisinin Avrasya coğrafyasına ve bölgemizin metal emekçilerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

“Küresel kapitalizme karşı Avrupa’sıyla, Avrasya’sıyla, bir bütün olarak mücadele etmeliyiz.”

Konuşmasına sendikamız Türk Metal’in kısa bir süre önce IndustriALL Küresel Sendika’ya üye olduğunu hatırlatarak devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “26-27 Kasım 2019 günlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak olan IndustriALL Avrupa Merkez Komite toplantısında da bu örgüte üyeliğimiz karara bağlanacak. Böylece Türk Metal, 20 yıl aradan sonra yeniden işkolumuzun Küresel ve Avrupa örgütlerine üye olarak gücünü ve etkisini artıracak.” dedi. Sendikamız Türk Metal’in IndustriALL üyeliklerini değerlendirerek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Bu üyeliklerin biz Avrasya coğrafyasına yayılan metal sendikaları için de önemi vardır. Çünkü biz, doğu ile batının sınırında yaşayan, doğunun bütün özelliklerini içinde barındırmasına rağmen neredeyse yüz yıllık bir süreçte yüzünü batıya dönmüş bir ülkeyiz. O nedenle, Avrupa coğrafyası ile Avrasya coğrafyası arasında önemli bir köprü görevini yürütebiliriz. IndustriALL çatısı altında sizlerle birlikte bu küresel ve Avrupa örgütleri içinde işbirliğimizi artırarak ve birbirimize destek olarak çok daha güçlü bir konuma erişebiliriz. Çünkü IndustriALL üyeliği bizim için salt bir üyelik ilişkisinin dışında önemli bir mücadele hattıdır. Dünyayı tek bir pazar haline dönüştüren ve emeği o pazarın çarkları içinde ezen, değersizleştiren küresel kapitalizme karşı Avrupa’sıyla, Avrasya’sıyla, bir bütün olarak mücadele etmeliyiz.” dedi.

“Türkiye, Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklı ve meşru bir müdahalede bulunmuştur.”

Genel Başkanımız Kavlak, ülkemiz sınırlarının hemen yanı başında konuşlanarak, ülkemizi tehdit etmeye başlayan terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeledeki haklılığının vurgu yaparak tamamladığı konuşmasında; “Ülkemiz neredeyse 40 yıldır büyük bir terörle boğuşuyor. Bu yıllar boyunca binlerce insanımız hayatını kaybetti. Kentler, kasabalar, köyler yıkıldı. Ülke içinde büyük göç yaşandı. Bu göç yoksulluğu daha da artırdı. Suriye’de yaşanan gelişmelerle birlikte bu terör grupları ülkemizin sınırının hemen yanı başında konuşlanarak ve bölgedeki istikrarsızlıktan da yararlanarak ülkemizi tehdit etmeye başladı. İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınır ötesine gerçekleştirdiği harekâtın bedeni budur. Türkiye, Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklı ve meşru bir müdahalede bulunmuştur. Güney sınırından gelen terör tehdidini ortadan kaldırmak için çaba göstermiştir.” dedi:

***

UAMİF Genel Başkanı ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın açılış konuşması ile başlayan 48. Merkez Komite Toplantısı’na, çalışma raporunu müzakeresi ile devam edildi. UAMİF 48. Merkez Komite Toplantısı’na sendikamız adına Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş katıldı.

***

UAMİF 48. Merkez Komite Toplantısı'nın ardından,  UAMİF Genel Başkanı ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile Merkez Komite Üyeleri UAMİF'in Rusya'nın başkenti Moskova'da hizmet verecek olan bölge ofisinin açılışını gerçekleştirildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol