UAMİF 49. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI
UAMİF 49. MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) 49’uncu Merkez Komite Toplantısı, Genel Başkan Pevrul Kavlak, başkanlığında 4 Mart 2020 tarihinde Anadolu Hotels Downtown Ankara’da yapıldı. Genel Kurul öncesi faaliyet raporunun değerlendirildiği Merkez Komite Toplantısı’nda federasyona yapılan üyelik başvuruları ve geride bırakılan 3 yıl değerlendirildi.

Merkez Komite Toplantısı, UAMİF’in ve sendikamızın Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına UAMİF’in 26 yıl önce bir avuç metal işçisi tarafından kurulup bugünlere geldiğini dikkat çekerek başlayan Genel Başkan Kavlak, “Bugün sizlerle birlikte ortak bir çatı altında mücadele etmekten onur duyuyorum.” dedi. Genel Başkan Kavlak, toplantıda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında UAMİF bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklere ve eğitimlere değinirken, ülkemiz çalışma hayatı ve sendikamız Türk Metal’in çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın açılış konuşmasının ardından UAMİF 49’uncu Merkez Komite Toplantısı’nda, bir sonraki çalışma dönemi için genel kurulda merkez komite üyeliğine önerilecek isimler belirlendi.  Toplantıda ayrıca, Genel Kurulda ele alınacak UAMİF tüzük değişikliği önerileri de gündeme geldi.

Toplantıya, 17 ülkeden 27 temsilci katılırken, UAMİF Merkez Komite Üyesi ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar da toplantı da yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol