UAMİF 7. GENEL KURULU YAPILDI
UAMİF 7. GENEL KURULU YAPILDI

UAMİF 7. GENEL KURULU YAPILDI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu’nda ikinci kez oy birliği ile Genel Başkanlığa seçildi.

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu Ankara’da Büyük Anadolu Hotel’de yapıldı. Yapılan seçimlerde Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; oy birliği ile 2. kez Genel Başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurul UAMİF 20. Yıl Tanıtım Filminin gösterilmesiyle başladı. Divan başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; açılış konuşmasına Avrasya coğrafyasının içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumu özetleyerek başladı. Küreselleşmenin getirdiği olumsuz koşulların Avrasya bölgesini de etkilediğini ifade eden Kavlak; “böylesi bir durumda Avrasyalı metal işçilerinin de küreselleşerek bir federasyon çatısı altında buluştuklarını” söyledi.

Hiçbir zaman işçiler için umudu kaybetmediklerini söyleyen Kavlak; UAMİF’in Avrasyalı metal işçilerinin de umudu olduğunu ifade etti.

Kavlak Avrasyalı sendikacılar olarak tutulması gereken yolu ve çözüm önerilerini de şu şekilde sıraladı:

Onun için öncelikle, elimizdekine sahip çıkacağız. Sendikamızı, işyerlerimizi, örgütlülüğümüzü koruyacak, yükselteceğiz. Ama bu, kendi kendine olmaz. Çalışmalı, çok çalışmalıyız. Sürekli eğitim almalı, üyelerimize eğitim vermeliyiz, Her an mücadele etmeli, tehlikelere karşı sürekli uyanık olmalıyız. Eğer küreselleşme hastalığının tek ilacı, sendikalaşmak diyorsak, o zaman önce sendikamızı korumalı, bunun için de sendikal bilinci geliştirmeliyiz.

Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Avrasya Metal İşçileri Federasyonu, 19 ülkeden 20 milyondan fazla üyesi, Ve 73 sendikası ile Dünyanın en büyük işçi örgütlerinden biridir. Biz burada muazzam bir büyüklüğü temsil ediyoruz. Ama büyüklük her zaman güç demek değildir. Büyüklüğü güce dönüştüren, bilinçtir, birliktir, beraberliktir. Birlik ve beraberlik olmadığı sürece, hiçbir büyüklük güce dönüşmez. Onun için, önce birliğimizi ve beraberliğimizi korumalı, sonra da güçlendirmeliyiz. Bunun için, öncelikli olarak, merkezi yapılanmaya önem vermeliyiz. Kafa ve kasa birliğini oluşturmalıyız. Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’na güç kazandırmalıyız, Çünkü dağınık örgütlenme yapısı, Bizi zayıflatır, güçsüz bırakır. Hiçbir kuvvetin parlayamayacağı, Aramızda çelikten bir bağ örmeliyiz.

Dostlarım, ben sendikacıyım, siz de sendikacısınız, Bizim gelecekten umutsuz olma hakkımız yok. Çünkü bizler, geleceği kuracak olan Emeğin, alın terinin temsilcisiyiz. Gelecek bizim ellerimizdedir. Onun için gelecekten hep umutlu olmak zorundayız. Ben, güzel günlerin, umutlu günlerin, barış ve huzur dolu bir dünyanın, bizleri beklediğine inanıyorum. Onu kuracak olan bizleriz. Ben, bunun için sonuna kadar savaşmaya, mücadele etmeye, inançlı, kararlı ve hazırlıklıyım. Umudunuzu asla kaybetmeyeceğiz. Gücünüzü birliğimizden alacağız.

Kavlak’ın konuşmasından sonra misafir konuşmacılarda söz alan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise UAMİF’in 20. Yılını kutlayarak konuşmasına başladı ve şunları söyledi:

Bundan 20 yıl evvel bu oluşuma emek sarf eden gayret sarf eden o dönemki sendikacıları huzurlarınızda tebrik ediyoruz. İyi ki böyle bir kuruluşa öncülük ettiler. Böyle bir kuruluşu kurdular. Bizim bu bölgede böyle bir kuruluşa ihtiyacımız olduğunu dünyada yaşanan olayları gördükten sonra daha iyi anlama imkânı buluyoruz.

Biz sendikalar biz sendikacılar dünyada bir şeyi arzu etmemiz lazım. Herkes kendi ülkesinde bir şey arzu etmesi lazım, sendikacı daha çok demokrasiyi arzu etmesi lazım, sendikacı daha çok özgürlüğü arzu etmesi lazım, sendikacı daha çok örgütlenmeyi arzu etmesi lazım, bu saydıklarım sıhhatli bir ülkede işlemiyorsa dünyanın değişik bölgelerinde değişik olaylar etrafımızda coğrafyamızda yasamaya devam ediyor.

Sizin sınırlarınızda bizim sınırlarımızda biz bu salonda bulunan insanlar dünyada en çok kol kola olmamız gereken omuz omuza olmamız gereken kesimleriz.

Ama maalesef sıkıntılar problemler dünyada hep belli ülkeler üstünde oluyor. Bu 50 sene evvel de öyle olmuştu. 100 sene evvel de, 10 sene evvel de. Müslüman diye geçinen bizim etrafımızdaki kardeşlerimiz Allah-u Ekber diye bir birlerini boğazlıyorlar. Aynı filmin değişik versiyonu maalesef su anda Ukrayna’da oynanıyor. Aynı filmin değişik versiyonu. Biz kanaat önderleri kitle örgütleri gözümüzü iyi açıp bu meseleleri iyi süzmezsek bu filmler oynanmaya devam edecektir. Hiç ben göremiyorum bu filmlerin Amerika da Avrupa da oynandığını hiç onların ülkesinde böyle bir film oynanmıyor böyle bir tuzak yok.

Biz sendikalar demokrasiden yana özgürlükten yana tavır almak durumundayız. Temsil ettiğimiz insanlar halk menfaatini korurken ülkelerimizin hak menfaatlerini korumak durumundayız. Kim ki ülkesinden daha çok başka ülkeyle teması varsa başka ülkeyi kendi ülkesinden daha çok seviyorsa orda bir problem var, orda bir sıkıntı var. O sıkıntı devam ettiği müddetçe o toplumlar onun bedelini ödüyorlar. Nasıl ödüyorlar, ekonomik krizle ödüyorlar nasıl ödüyorlar, yoklukla ödüyorlar, nasıl ödüyorlar, böyle krizlerde masum insanlar can vermeye devam ediyor. Söylenecek çok şey var biraz sonra değerli kardeşim çalışma arkadaşım Pevrul Bey bu konularla ilgili sizlere söylenmesi gerekenleri söyleyecek. Ben bir daha Türkiye de sizlerle beraber olmaktan şahsım adına Türk-İş yönetiminden burada 3-4 arkadaş varız. Aşağı yukarı 10 a yakın sendikamızın genel başkanı burada. Ben onlar adına sahsım adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Yapılan seçimlerde yönetim şu şekilde oluştu:

Genel Başkan:

Pevrul Kavlak - Türkiye

Genel Başkan Yardımcıları:

Andrey Fefelov - Rusya

Asilbek Nuralin – Kazakistan

Assen Asenov – Bulgaristan

Ali Gumbatov – Azerbaycan

Genel Sekreter:

Mehmet Soyupek – Türkiye

Genel Sekreter Yardımcıları:

Aleksandr Paniçev – Rusya

Turajan Raupov – Özbekistan

UAMİF’e bağlı sendikaların Genel Başkanları Genel Kurul’da birer söz alarak önerilerini ve düşüncelerini delegelerle paylaştılar. Kavlak yaptığı kapanış konuşmasında UAMİF’in Genel Kurulu’nun sadece Avrasya’ya değil, bütün dünyadaki çalışan işçilere ve sendikacılara hayırlı uğurlu olmasını diledi. Genel Kurul’da emeği geçen herkese ve bütün misafirlere katılımları dolayısıyla teşekkür etti.

UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Turajan Raupov sonuç bildirgesini okudu. Bildirge oy birliği ile kabul edildi.

Genel Kurula yerli ve yabancı çok sayıda sendika genel başkanı ve yöneticisi katıldı. 18 ülkeden, üye kuruluşlardan 78 sendika temsilcisinin katıldığı Genel Kurul’da birlik ve beraberliğin simgesi anlamına gelecek toplu fotoğraf çekimi ile genel kurul sona erdi.

 

 

 

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol