UAMİF MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE YAPILDI
UAMİF MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE YAPILDI

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) 50’nci Merkez Komite Toplantısı, Genel Başkan Pevrul Kavlak, başkanlığında 16 Kasım 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle toplandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını ve UAMİF’e bağlı sendikaların bu süreçte yürüttüğü faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda Avrasya ülkelerinin sosyo-ekonomik durumu da ele alındı.

Merkez Komite Toplantısı, UAMİF’in ve sendikamızın Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın açılış konuşması ile başladı. Genel Başkan Kavlak, konuşmasına korona virüs salgını nedeniyle dünyamızın zor bir dönem geçtiğini hatırlatarak başlarken, bu süreçte ülkemiz çalışma hayatında yaşanan gelişmeler ile sendikamız Türk Metal’in bu süreçte yürüttüğü faaliyetlere değinirken konuşmasını şöyle tamamladı. “Bu salgın döneminde ortaya çıkan en temel gerçek sendikal örgütlülüğün önemi oldu. Örgütlü işçiler bu süreci en az zararla atlatıyor. Dilerim bu böyle devam eder. Bir diğer gerçek ise emeğin en yüce değer olduğudur. Bu zor koşullarda yine emekçiler işbaşındaydı, herkes evlerindeyken, karantinadayken onlar üretti, onlar çalıştı.”

Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın açılış konuşmasının ardından UAMİF 50’nci Merkez Komite Toplantısı, üye sendikaların temsilcilerinin    salgınının ülkelerindeki çalışma hayatına ve sosyo-ekonomik yapıya etkilerini değerlendirdikleri konuşmalar ile tamamlandı. Ayrıca toplantı da UAMİF’in 2021 yılındaki eğitim programı da ele alındı.

Toplantıya UAMİF Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol