UKİNOX EMEKÇİSİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
UKİNOX EMEKÇİSİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Bolu Şubemizin Düzce’de faaliyet gösteren Ukinox iş yerinde sürdürdüğü örgütlenme çalışmaları işverenin işte atma tehditlerine rağmen devam ediyor.


Düzce de faaliyet gösteren Ukinox işyerinde çalışan metal emekçileri kısa bir süre önce sendikamız çatısı altında toplanmaya başladı. Ukinox emekçilerinin sadece anayasal haklarını kullanarak başlattıkları örgütlenme çalışmaları, işverenin 8 arkadaşımızı işten çıkartarak yasalara ve iş barışına aykırı hareket etmesine rağmen daha da hızlanarak devam ediyor.

Bolu Şube Başkanımız Özgür Elçi, Ukinox işyerindeki üyelerimizin ve emeğin hakkını teslim etmek yerine üyelerimizi işten atan işvereni bu hatadan bir an evvel dönmeye davet etti. Elçi, bu amaçla 17 Ağustos tarihinden itibaren tüm fabrika çalışanlarını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Sizler 3 ay önce daha iyi bir ücrete, çeşitli sosyal haklara ve daha iyi çalışma şartlarına sahip olmak için Türk Metal Sendikası’nda örgütlenmeye başladınız. Bu süre zarfı içinde baskı gördünüz, tehdit edildiniz, yerleriniz değiştirildi ancak siz yılmadınız örgütlenmeye devam ettiniz. Sizi bu dik duruşunuzdan dolayı tebrik ediyoruz. Bu 3 ay içinde 4 arkadaşımız işten çıkarıldı. Bizler bekledik, ses çıkarmadık ancak bugün (17.08.2016) işten çıkarılan 4 arkadaş bardağı taşıran son damla oldu.

Siz işveren yetkilileri; Ülkemizin içinde bulunduğu şu sıkıntılı günlerde, halkımızın gece gündüz demokrasi nöbeti tuttuğu bu günlerde sizler çalışanlarınızdan en demokratik ve anayasal haklarını yani sendikalı olma haklarını gasp etmeye çalıştınız. Bu demokrasiye vurulan bir darbedir.

Biz Türk Metal Sendikaları üyeleri ve Ukinox çalışanları olarak bu tutumunuzu kınıyoruz. Bizim işverenden beklentimiz işten çıkardığı arkadaşlarımızı derhal işe geri alması ve işten çıkarmalara, tehditlere ve baskılara son vermesidir. Bugünkü eylemimiz uyarı mahiyetindedir. Bu işten çıkarmalar, tehditler ve baskılar devam ettiği müddetçe eylemlerimiz artarak devam edecektir. Siz Ukinox çalışanları bize üye oldunuz ve üye olmaya devam ediyorsunuz. Sizin bütün sorumluluğunuz Türk Metal Sendikası olarak bizim üzerimizdedir.

Ben Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı olarak bütün Ukinox çalışanlarını, haklarını almalarını ve daha iyi çalışma ortamı kazanımları için Türk Metal Sendikası’na üye olmaya davet ediyorum.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol