ALTUNDAĞ FORD OTOSAN ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
ALTUNDAĞ FORD OTOSAN ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Sendikamız Türk Metal'in örgütlü olduğu Ford Otosan işyerinin, “5. Altın İz Hizmet Ödülleri” 5 Şubat 2019 Salı günü yapılan törenle sahiplerine takdim edildi. Ford Otosan da 20, 25 ve 30. yıllarını dolduran ve bu yıllar içinde işletme tarihinde iz bırakan üyelerimizin bu gurur günlerinde Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ bir konuşma yaptı.  

Ödül töreninde kürsüye ilk çıkan Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, konuşmasına; “Çok değerli metal işçisi kardeşlerim, hepinizi şahsım ve sendikamız Türk Metal adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın herkese selamlarını iletmek istiyorum.” dedi.

"Sizler çalışma hayatına, emek hareketine, altın iz bırakmayı başaran çalışanlarsınız."

Genel Mali sekreterimiz Altundağ konuşmasına söyle devam etti; “Bu törenin en derin özelliği bana göre şudur; Buradaki bugün ödül alacak insanlar, yani sizler, dünyanın en değerli iki şeyini,  emek ve tecrübeyi bir hayata sığdırmış, bir vücutta bir araya getirebilmiş kişilersiniz. Bu, ülkemiz için önemlidir, işyerimiz için önemlidir. Sendikamız Türk Metal için önemlidir. Araştırmalar gösteriyor ki, çalışanların yüzde 74’u bir işleri olsa da iş aramaya devam ediyor.  Gençler bir pozisyonda ortalama 3 yıl kalırken, ileri yaşlardakiler ortalama 11 yıl iş değiştirmeden çalışıyor. Törenin adını koyanları da kutlamam gerekiyor. Çünkü sizler, üretime bir ömür verenler, bu istatistikleri bile ters yüz edenler, 20-25-30 yılını ülkemize değer katan bu işletmeye verenler, sizler çalışma hayatına, emek hareketine, altın iz bırakmayı başaran çalışanlarsınız, emekçilersiniz, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum."

"Tecrübelerimiz aklın hocası, düşüncelerimizin rehberidir."

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ konuşmasının devamında; "Sizlerin bir özelliği daha var. Sizler adına tecrübe denen sert bir öğretmenin öğrencilerisiniz.  O öyle bir öğretmendir ki önce sınav yapar sonra ders verir. Tecrübelerimiz aklın hocası, düşüncelerimizin rehberidir. Deneyim kazanmış, çok yönlü, ‘Görmüş, geçirmiş’ dediğimiz insanlar, yaşadıkları toplum için farklarını ortaya koyarlar, koymalıdırlar. Yine bu kişiler iletişim becerisi, insan ilişkisi, liderlik vasıfları gibi konularda, girdiği herhangi bir toplulukta gördüğü saygı ve ilgi ile örnek insanlardır. Bugün Ford Otosan başka bir otomotiv devini Türkiye’ye üretim yapmak için getirebiliyorsa, tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir otomotiv devi olarak güçlü ve ayakta ise, burada en büyük pay, sizlerin yıllarınızı vererek edindiğiniz tecrübelerin, üretime, ARGE ‘ye yansımasından kaynaklanır.

Tarihe mal olmuş şu cümleyi hiç unutmayalım; “Başarı başkalarının geçirdiği tecrübeden faydalanmaktır.” İşte Ford Otosan'ın başarı öyküsünün temelinde bu gerçek yatar, yani sizlerin yıllarınızı vererek ortaya çıkardığınız o sağlam temel yatar."

"Türk Metal Sendikası'nın 56. yılına giren mücadele tarihinin de en geçerli tanıklarısınız."  

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundag konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"İşyeriniz için bu kadar önemli olan sizlerin bilgi birikimleri, sendikamız Türk Metalin yeni nesiller tarafından anlaşılması noktasında da bizler için çok değerlidir.

Bugün toplu sözleşmeler neticesinde kazanılan hakların, bir günde, dokunan bir sihirli değnek ile elde edilmediğinin de canlı şahitlerisiniz.

Biz genç üye profiline sahip bir sendikayız. İşte o gençleri gerek sendikal bilinç konusunda, gerekse çalışma hayatının temel kuralları konusunda yetiştirecek olan kişilersiniz.

Bu misyonu da şimdiye kadar yaptığınız her işte olduğu gibi layıkıyla yerine getireceğinizden şüphemiz yoktur.

Sizler sadece bilgi ve tecrübeleriniz ile Ford Otosan’ın üretim hafızası değil, aynı zamanda Türk Metal Sendikasının 56. Yılına giren mücadele tarihinin de en geçerli tanıklarısınız.

Bu törendeki Türk Metal üyelerinden özellikle bunu bekliyoruz.

Yeni işçilerin sendikal bilinç ve mücadele tarihini anlamalarına yardımcı olmalarını istiyoruz. Daha nice yıllar hep beraber olmak umuduyla tüm katılımcıları saygı ile selamlıyorum.”

 

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ’ın konuşmasının ardından Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Lisa K. King birer konuşma yaptı. Genel Müdür Haydar Yenigün yaptığı konuşmada; “Ford Otosan’a yıllarını vermiş arkadaşlarımızı aileleri ile burada görmekten çok mutluyum. Ayrıca bizi yalnız bırakmayan Türk Metal Sendikası’na da teşekkür ederim.” dedi. Konuşmaların ardından, fabrikalarda verdikleri 20, 25 ve 30 yıllık emekleri ile altın izler bırakan üyelerimize hediyeleri takdim edildi.  

 

Üyelerimizin bu gurur gününe, Ford Otosan İK Direktörü Ali Rıza Aksoy, Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener, Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanımız Orhan Demir, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal ve çok sayıda konuk ve Ford Otosan işyerinde çalışan üyelerimiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol