“UZLAŞMA YÖNÜNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”
“UZLAŞMA YÖNÜNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa Nilüfer Şubemizin kongresinde MESS ile yürütülen TİS sürecini değerlendirdi; “7 maddede, ilk yıl için ortalama % 13,08 ile %24,06 arasında artış aldık.Uzlaşma yönünde önemli bir adımdır” dedi.


Genel başkanımız Pevrul Kavlak Bursa Nilüfer şubemizin 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Oy birliği ile Divan Başkanı seçilen Genel Başkanımız Kavlak; kongrede bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmasında temel olarak MESS ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi sürecini ve son dönemde ülkemizde üst üste meydana gelen iş kazalarını değerlendirdi.

MESS ile yürütülen TİS süreci için hangi tarihte neler görüşüldüğünü anlatan Kavlak; en son 20 Kasım’daki görüşme için de uzlaşma yönünde önemli adımlar atıldığını belirterek “20'sinde yenidenbir araya geldik.O toplantıda da, 7 maddede daha uzlaşma sağladık.Evlenme, doğum, ölüm, askerlik, yemek, vasıta yardımı ile yollukta anlaştık.Anlaştığımız anda da,İnternet sitemizden duyurduk.Gruplara göre, çok farklı zamlar aldık.Dileyen internet sitemizden bütün ayrıntılara bakabilir.Size şu kadarını söyleyeyim:Bu 7 maddede,İlk yıl için ortalama % 13,08 ile %24,06 arasında artış aldık.Bu oranlar,Bizim açımızdan önemli kazanımlardır.Ama daha da önemlisi,uzlaşma yönünde önemli bir adımdır.Çünkü MESS de, bizim rakamlarımıza yaklaşarak,uzlaşma yolunda adım atmıştır” dedi.

Kavlak halen uzlaşma sağlanamayan maddeler için de Türk Metal üyeleri için teklif edilen zam oranlarının makul olduğunun altını şu sözlerle çizdi:

Kimsenin, duruşuyla, davranışıyla, çalışkanlığı ile herkese örnek olan, disiplinli, fedakâr Türk Metal üyesine bunu yapmaya hakkı yok. Eğer, en büyük 100 sanayi kuruluşunun 22'sinde, en büyük 10 sanayi kuruluşunun 7’sinde siz varsanız, şunu iyi bilin ki, bu başarıda, Türk Metal üyelerinin de payı büyüktür. Sizlere,  ödül üstüne ödül getiren,  kar rekorları kırdıran, verimlilikte, kalitede birincilikler kazandıran üyelerimizdir. Eğer Bursa’ya milyarlarca dolar yeni yatırım planlıyorsanız, bu işçilere güvendiğiniz içindir. Kimsenin onları, Türk Metal üyelerini mağdur etmeye hakkı yoktur. Ve buradan, Türkiye'nin gerçek sanayici ve işadamlarına, kurumsal işyerlerinin sahiplerine, muhataplarımıza, sosyal ortaklarımıza sesleniyorum: Bizim rakamlarımız, maceraya girmeyen, işini namusu, işyerini evi bilen insanların talebidir. Gelin uzatmayın, bu işi, masada bitirelim. O yüzden, 1 Aralık'tan önce bir kez daha düşünün. Rakamlarınızı, hayatın gerçekleriyle revize edin. Yeniden değerlendirin, yeniden teklif hazırlayın, öyle gelin. Bunu yaparsanız,  sözleşmeyi masada bitirmeye hazırız.

Kavlak ayrıca iş kazaları ile Türk Metal’in mücadele edeceğini söyledi.  İş kazalarına ve buna sebep olan nedenlere dur demek gerektiğini belirten Kavlak; “bu akla, bu zihniyete, bu vicdansızlığa,  bu acımasızlığa, derhal, dur dememiz gerekiyor. Kimse demezse bile,  bizim dememiz gerekiyor.  Eğer bir emekçi, iş kazasında ölme ihtimaline karşı, her sabah evinden helalleşip çıkıyorsa, bu ayıptır, ayıp. Ve bu ayıp hepimizin ayıbıdır. Size söz veriyorum, kimse demese bile, biz diyeceğiz, Türk Metal diyecek. Biz, madem, insana sevgi, emeğe saygı diyenleriz. O zaman,  herkes sussa, boyun eğse, kaderine razı olsa bile, biz, dur diyeceğiz, Türk Metal dur diyecek”.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Genel kurula çok sayıda misafir katıldı. Bursa Ak Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım, TÜRK-İŞ 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, MESS Bursa Bölge Temsilcisi İlhan doğan, Uludağ Üniversitesi ÇEEİ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç ve Uludağ Üniversitesinden öğretim üyeleri, Tredin İK Müdürü Leyla Zengin, Johnson İK Müdürü Ayhan Yazar, SKT İK Müdürü Ahmet Sezer, Renault Endüstri İlişkiler sorumlusu Deniz Kaboğlu, Componenta İK Müdürü Cem Beyaz, Mako İnsan Kaynaklarından Murat Erol ve Alper Ayyıldız Mako İmalat Müdürü Osman Bulut, Renault Mais Muhasebe – İK Sorumlusu Taner Seyri, Alta Metal İK Sorumlusu Saadet Eren katıldılar.

Ayrıca TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların Bursa Şube Başkanları ve Sendikamız Türk Metal’in Şube Başkanları siyasi partilerin temsilcileri, Uludağ ve Yalova Üniversite’sinden ÇEEİ Bölüm öğrencileri de katılan misafirler arasındaydı.

Yapılan seçim sonucunda

Şube Başkanlığına Ruhi Biçer,

Şube Sekreterliğine Şinasi Ongan,

Şube Mali Sekreterliğine Halit Doğu,

Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Ömer Özgel,

Şube Eğitim Sekreterliğine Mustafa Budak seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol