YAŞASIN 1 MAYIS!
YAŞASIN 1 MAYIS!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Türk Metal Sendikası olarak Türkiye'nin dört yanından gelecek binlerce üyemizle Ankara'da TÜRK-İŞ kortejinde yerimizi alacağız. 1 Mayıs sevgidir, 1 Mayıs dayanışmadır, 1 Mayıs mücadeledir, 1 Mayıs emekçinin bayramıdır. Yaşasın 1 Mayıs...”

***

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yıl Başkent Ankara merkez olmak üzere 81 ilde kutlayacak. TÜRK-İŞ, bu yılki kutlamalara “TÜRK-İŞ her türlü demokrasi dışı girişime ve kıdem tazminatı saldırısına karşı tüm halkımızı 1 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı’na davet ediyor” sloganıyla tüm başkentlileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne davet etti.

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalardan on binlerce emekçinin katılması beklenen Tandoğan Meydanı’ndaki kutlamalara sendikamız Türk Metal’de Ankara ve örgütlü olduğu illerden gelecek binlerce metal işçisi üyesiyle katılacak. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ta Tandoğan Meydanı’nda toplanacak kalabalığa bir selamlama konuşması yapacak. 

Ankara’daki 1 Mayıs kutlamaları, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların Hipodrom Caddesi’nde toplanması ile başlayacak, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Tandoğan Meydanında yapacağı konuşma ile tamamlanacak.

1 Mayıs Programı

10.00 Toplanma Yeri: Atatürk Kültür Merkezi Yanı/Hipodrom

10.30 Hipodrom’dan Tandoğan Meydanı’na yürüyüş

11.00 Açılış

11.15 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

11.20 Ankara Seğmenler Kulübü Derneği Gösterisi

11.40 Konuşmacılar

12.00 Barkovizyon Gösterisi

12.05 TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın konuşması

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol