YENİ GENEL MERKEZ BİNAMIZ AÇILDI!
YENİ GENEL MERKEZ BİNAMIZ AÇILDI!

Sendikamız Türk Metal’in yeni genel merkez binası 28 Haziran 2019 Cuma günü düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde ilk olarak yeni genel merkez binamızın kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından yeni genel merkez binamızın ikinci katında yer alan yemekhane salonunda TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına yeni genel merkez binamızın, sendikamızın geldiği noktayı gösteren üç boyutlu bir iz düşüm olduğunu belirterek başlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Eski genel merkez binamızı yıkıp yerine inşa ettiğimiz bu yapı aslında hala devam eden bir sürecin üç boyutlu bir iz düşümünden başka bir şey değil. Buradaki herkesin devam eden süreç derken neyi vurgulamak istediğimi anladığından eminim. Kuşkusuz, devam eden süreç hiç bitmeyecek olan emek mücadelemizdir. Devam eden süreç hak arayışımız ve alın teri kavgamızdır. Eğer, Türk Metal Sendikası’nın 1963 yılından günümüze ulaşan 56 yıllık tarihine bakarsanız bizi biz yapan bazı temel özelliklerin attığımız her adımda biraz daha belirginleştiğini görürsünüz. Bana göre bu temel özelliklerin başında mücadele azmimiz, büyüme odaklı vizyonumuz ve sürekli yenilenmeye açık devrimci karakterimiz gelir.” dedi.

“Bizim asıl zenginliğimiz alın terinin peşinden koştuğumuz üyelerimizdir.”

Genel Başkanımız Kavlak, sendikamız Türk Metal’in bütün kazanımlarının gerçek sahibinin üyelerimiz olduğuna vurgu yaparak devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Kazanım derken Yalnızca binalarımızı, sosyal tesislerimizi kastetmiyorum. Binalarımız ve sosyal tesislerimiz Bizim kazanımlarımız arasında Çok küçük bir yer tutar. Çünkü bizim asıl zenginliğimiz alın terinin peşinden koştuğumuz üyelerimizdir. Onların mutluluğu, ailesi ve çocuklarıdır. İşte bu nedenle bizim için kazanım sözcüğünün anlamında her şeyden çok, emekçi vardır. Çalışan, üreten, emeğiyle geçinen ve sonuna kadar her şeyin en iyisini hak eden metal emekçisi vardır. Zaten, o emekçinin kimliğinde de Türk Metal yazılıdır."

“Tecrübe, aklın hocası düşüncenin de rehberidir.”

Yeni hizmet binamızın sendikamız Türk Metal’in son on yılda nerelere geldiğini gösteren bir basamak olduğunu vurgulayarak konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak; Türkiye’de ve dünyada sendikacılık kavramına yeni boyutlar katan Türk Metal, son 10 yıl da iki önemli süreci birlikte yürütmüştür. Bunlardan ilki ve belki de en önemlisi sendikacılık kavramıyla, hayatın her alanını birleştirerek geliştirdiği sosyal sendikacılık sürecidir. Bu süreç üyelerimizin ücret artışı ve çalışma koşulları dışında kalan tüm sorunlarının çözümü ve onların beklentileri için tasarlanmıştır. Ve inanıyorum ki büyük bir başarıya ulaşmıştır. Üyesini yalnızca üretime odaklanmış bir robot gibi görmeyen sendikamız sosyal sendikacılık anlayışıyla onun tüm insani ihtiyaçları için seferber olmuştur. Kısacası mutluluğu için gecesini gündüzüne katmıştır. Geçtiğimiz 10 yıl içinde birlikte yürüttüğümüz iki önemli süreçten diğeri de sendikamızın kendini yenilemesi ve çağı yakalama çabalarıdır. Şu unutulmamalıdır ki yeni bir genel merkez binası tek başına hiçbir sendikayı çağdaş yapmaz. Bir sendika yönetimi için çağdaşlığa giden yol çağı kavrayabilecek bir bilince sahip olmaktan geçer. O da ancak iyi yetişmiş genç uzmanların ve tecrübenin bir araya gelmesiyle mümkündür. Çünkü tecrübe, aklın hocası düşüncenin de rehberidir.” dedi.

“Yeni binamız kabuğuna sığamayıp onu parçalayan bir sendikal gelişimin sonucudur.”

Genel Başkanımız Kavlak, sendikamız Türk Metal’in son on yıllık sürecini değerlendirirken; “Geçen süre içinde gerek toplu pazarlık masasında gerekse alanda daha başarılı olabilmek için bakış açımızı genişlettik. Bilgisinden, tecrübesinden ve uzmanlığından yararlandığımız arkadaşlarımızın sayısı, her geçen gün artıyor. Genel Merkez bünyemizde var olan birimleri genişletirken yeni birimlerin oluşması için de girişimlerde bulunduk. Yayınlarımızın sayısı arttı. Akademiyle kurduğumuz ilişki meyvelerini vermeye başladı Ve her geçen gün güçlenerek gelişiyor. Türk Metal Sendikası Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin (TAEM) öncülüğünde ortaklaşa düzenlediğimiz toplantılar uluslararası boyutlara ulaştı. Başta Avrasya olmak üzere Avrupa ve Akdeniz’i kapsayan sendikal faaliyetlerimiz Türk Metal’i uluslararası sendikal camiada önemli bir aktör haline getirdi. Sorumluluklarımız arttı. Artık daha çok yetişmiş insana ve daha bütüncül bir yapıya ihtiyaç duyar hale geldik. Kısacası dostlarım kabuğumuza sığmaz olduk. İşte bu bina, kabuğuna sığamayıp onu parçalayan bir sendikal gelişimin sonucudur.” dedi.

“Bizden sonra bizim yaptıklarımızın üzerine koyarak devam edecekler.”

Konuşmasına yeni hizmet binamızın görünüşte çok büyük bir adım olarak değerlendirildiğine vurgu yapan Genel Başkanımız Kavlak; “4 bin 800 metrekare kapalı bir ofis alanından 17 bin metrekarelik bir alana geçmek ilk bakışta büyük bir sıçrama gibi gözükebilir. Ama bu sizi yanıltmasın. 1997 yılında yıkılan eski binamıza taşınırken de benzer düşüncelere kapılan dostlarımız olmuştu. Hatta bu bölgenin, bir sendika genel merkezi için fazla lüks olduğunu ima edenler bile çıkmıştı. Burayı satıp kentin daha ücra köşelerine gitmemizi tavsiye ediyorlardı. Yani, buraları bize yakıştırmıyorlardı. Bu semtleri, emekçiye layık görmüyorlardı. İşçinin, emekçinin buralarda ne işi var diyorlardı. Onların hiçbirine kulak asmadık. Biz Türk Metal üyesinin çok daha büyük değerlere layık olduğuna gönülden inanmıştık. Ve Allah sizi inandırsın bir gün gelecek o binanın bize yetmeyeceğini de biliyorduk. Nitekim öyle oldu. O gün geldi ve o bina bize yetmez oldu. Şimdi buradan ilan ediyorum. Bir gün gelecek bu bina da bize yetmeyecek. Daha büyük mekânlarda daha büyük başarıların temellerini atacağız. Bizden sonra buraya gelen yöneticiler bizim yaptıklarımızın üzerine koyarak devam edecekler. Dua edelim de öyle olsun dostlarım. Eğer öyle olmazsa Türkiye büyümemiş, gelişmemiş emek mücadelemiz yerinde saymış demektir. Bu dileğim yalnızca Türk Metal için değil emeğin hakkını savunan tüm sendikalarımız yani Türkiye işçi sınıfı içindir.” dedi

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Türk işçi hareketine böyle yenilikçi ve donanımlı bir hizmet binası kazandıran herkese tek tek teşekkür ederim dedi.

Konuşmaların ardından konuklar, yeni hizmet binamızdaki çalışma ofislerini gezerken daha sonra yemekhane katında yer alan teras bölümünde düzenlenen kokteyle katıldılar.

Yeni genel merkez binamızın açılış törenine Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Seketeri Eyüp Alemdar, Ağaç-İş Sendikası genel Başkanı Mürsel Taşçı, BASS Sendikası Turgut Yılmaz, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Dok-Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı H. Necip Nalbantoğlu, Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşçı, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, TOLEYİS Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, HÜR-İŞ Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çaluda, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, MESS İzmir Bölge Temsilcisi Mesut Ulusoy, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, MESS Eğitim Vakfı Genel Müdürü Birol Korkmaz, Man Türkiye CEO’su Münür Yavuz, Man Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa İskifoğlu, Man Türkiye Fabrika Müdürü Ufuk Doğrusöz, Arçelik A.Ş. Endüstriyel İlişkiler Müdürü Oğuz Çineli, CMS Jant İnsan Kaynakları Müdürü Armağan Akça, BMC Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü  Mahmut Temiz, Oyak Renault İnsan Kaynakları Direktörü Tolga Görgülü, Oyak Renault İnsan Kaynakları Müdürü Neslihan Akkozak, Oyak Renault İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm Şefi Ömer Başaran, Karsan Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut, Delphi İnsan Kaynakaları Direktörü Arif Savaş Özutku, Bosch Termoteknik Finans Müdürü Raşit Özkan, Franke Mutfak Genel Müdürü Ahmet Hüseyni, Özçelikler Hidrolik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özçelik, Başoğlu Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Halil Başoğlu, Kipsan Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cin, A Grup İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Böyet, A Grup İşletmesi İnsan Kaynakları Direktörü         Nurettin Çelik, Ak Plas İşyeri Genel Müdürü Emin Akkaya, Hes Hacılar İnsan Kaynakları Müdürü Muharrem Yerer, Has Çelik Endüstriyel İlişkiler ve İdari İşler Yöneticisi Muhittin Çatal, sendikamız Türk Metal’in kuruluşundan bugüne kadar genel merkez ve şube yönetimlerinde yer alan eski yöneticilerimiz, şube yönetim kurulu üyelerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol