YETER Kİ BİR VE BERABER OLUN!
YETER Kİ BİR VE BERABER OLUN!

Manisa 1 Nolu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurul açılış programı 17 Kasım 2017 Cumartesi günü Manisa’da yapıldı. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçildi. 

Divan Başkanı olarak genel kurul delegelerine hitap eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, konuşmasında insanların hayatları boyunca birçok sorunla karşılaştığını ve bu sorunların hepsinin bir çözümü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hayat sürekli olarak karşımıza yeni sorunlar çıkarıyor. Birini çözsek, bir başkası çıkıyor. Çıksın. İlla ki çözümü de vardır. Yeter ki çözümü doğru yerde arayalım. Çözüm nerede biliyor musunuz? Yanınızdaki arkadaşınızda bu salondaki emekçilerde, yüzbinlerce Türk Metal üyesindedir. Yani çözüm sendedir kardeşim, sende. Cevap sizdedir. Sizin aklınızda, yüreğinizde, bileğinizdedir. Yüzbinlerin aklında, yüreğinde, bileğindedir. Siz birbirinize inanın, birbirinize güvenin. Sizi bir araya getiren sendikanıza inanın, Türk Metal’e güvenin.  O zaman, hiçbir şeyden endişe etmeyin. Bilin ki evine helal ekmek götüren her kardeşimin işi de, aşı da, yarını da Türk Metal’in güvencesindedir. Yeter ki bir ve beraber olun.”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından satır başları;

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Manisa’da son dönemde örgütlenmediğimiz ve örgütlenme faaliyetlerimizi devam ettirdiğimiz işyerlerindeki üyelerimize Türk Metal ailesine hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında; “Sanpan,  Mondial Motor, Uğur soğutma, Doğuş Vana, Bamesa, Bundi, Mitsubishi, Ball Beverage ve Mebak, Buradasınız. Her zaman burada olun, aramızda olun. Biz, sizinle çok daha güçlüyüz. 210 bin emekçi adına sizlere hoş geldiniz diyorum.” dedi.

“Yüzyılın sözleşmesi oldu.”

Sendikamız Türk Metal’in 2017-2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinde elde ettiği zaferin ardından ilk kez Manisalı üyelerimizle buluşan Genel Başkanımız Kavlak; “Bu sözleşme hazırlanışıyla, mücadelesiyle, bağıtlanmasıyla hatta ilan edilmesiyle bile yüzyılın sözleşmesi oldu. Gerçekten öyle. Mesela bu öyle bir sözleşme oldu ki her gün bize kazandırmaya devam ediyor. Bakın hepimiz sözleşmedeki yüzde 26’lık zammın büyüsüne kapıldık. Hâlbuki sözleşmede ondan çok daha fazlası vardı. Hatırlayın Ocak ayının sonunda sözleşmeyi imzaladık. Aradan 10 ay geçti. Farkındaysanız, aldığımız zammı neredeyse katladık. Sözleşme rakamının üzerine yeni zamlar ekledik. Rakam öyle bir yere geldi ki kümülatif ücret artışı yüzde 48’e ulaştı. Yani geçen yıl aldığımız ücrete yarısını daha eklemiş olduk. Önümüzdeki 3. ayda da zam oranını en az yüzde 15 bekliyoruz. Bunu bizden başka yapabilecek kimse yoktur. Bunun adı zaferdir, zafer.” dedi.

“Bizim tek derdimiz ürettiğimizden, kazandırdığımızdan hakça pay almaktır.”

Genel Başkanımıza Pevrul Kavlak, 2017-2019 MESS sürecine değinerek devam ettiği konuşmasına sendikamız Türk Metal’in amacının hiçbir süreçte bağcıyı dövmek olmadığını, sadece ürettiğimizden, kazandırdığımızdan hakça pay almak olduğu belirterek şunları söyledi: “Mücadeleye başlarken hangi koşullarda olduğumuzu bir düşünün. Ülkede OHAL vardı. O eylemleri OHAL’in olduğu bir dönemde yaptık. Hainlere karşı Suriye’nin kuzeyinde operasyon varken yaptık. Hep bizim bir hata yapmamızı devletle karşı karşıya gelmemizi beklediler. Bu tuzağa düşmedik. Eylemleri dışarıdan içeriye çektik. O kadar eylem yaptık. Eylemlerimize binlerce, on binlerce üyemiz katıldı. Bir tek üyemiz güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmedi. Bir tek çalışan işverenle karşı karşıya gelmedi. İşte dostlarım asıl zafer buradadır. Bu öyle sıradan insanların sıradan örgütlerin başaracağı bir zafer değildir. Bu çelik gibi disiplinli sendikasına inanan, güvenen, gözünü budaktan esirgemeyen yürekli Türk Metalcilerin işidir. Onlar sizlersiniz. Siz olmadan bu zafer olmazdı.”

“Bu zafer ilmek ilmek ördüğümüz hassas bir çalışmanın sonucudur.”

Sendikamız Türk Metal’in 2017-2019 MESS zaferinin bir rastlandı olmadığını, aksine yıllarca titizlikle uyguladığımız bir stratejinin ürünü olduğuna belirterek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “MESS Sözleşmesi rastlantıyla elde edilmiş bir başarı değildir. Aksine aylarca, hatta yıllarca titizlikle uyguladığımız bir stratejinin ürünüdür. Bu zafer ilmek ilmek ördüğümüz hassas bir çalışmanın sonucudur. Bakın yıllar önce BOSCH sözleşmesini imzalarken, bir risk aldım. Ama o gün o riski almasaydım. Her şeye rağmen o imzayı atmasaydım. Bugün bu zaferi yaşayamazdık. O günlerde atılan her imza imzalanan her sözleşme çok önemliydi. Bu yolda, Erdemir sözleşmesinin önemi çok büyüktür. Ama emin olun gözüm buradaki sözleşmelerin de üzerindeydi. Sizler beni yanıltmadınız. Doğuş Vana’da, Bamesa’da, Franke’de aslanlar gibi mücadele ederek müthiş sözleşmelere imza attınız. Siz o sözleşmelerle aslında bütün Türk Metalcilerin hatta bütün metal işçilerinin yolunu açtınız. Türk Metalciler o yoldan geçerek MESS zaferine ulaştı. Zaferde sizin katkınız büyüktür. O dönemde masada müzakere yürüterek alanda mücadele ederek katkıda bulanan herkese teşekkür ederim.” dedi.

“Hedefe ulaşmanın tek yolu: bir ve beraber olmaktır.”

Genel Başkanımız Kavlak, MESS süreci sonrası elde ettiğimiz zafere taşıyıcı sözleşme diye ifade edildiğini, fakat bu zaferin sadece taşıyıcı olmadığını, neredeyse bir sıçrama yarattığı belirterek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “MESS’ten sonra burada da münferit sözleşmeler imzalandı. Mesela, Whirpooll’da güzel bir sözleşme imzaladık. MESS sözleşmesi zirvedeydi ama Whirpooll’da onu geçtik. Sadece burada da değil MESS’ten sonra Türkiye genelinde yüzlerce münferit sözleşme imzaladık. Hemen hepsi MESS sözleşmesinin açtığı yoldan geçti. İşte bizim milat olacak dediğimiz şey buydu. Onun için aslında ben size herhangi bir sözleşmeyi anlatmıyorum. Size zafer elde etmenin sırrını, başarının formülünü veriyorum. Hedefe ulaşmanın tek yolu: bir ve beraber olmaktır. Bizler; akılda, yürekte, bilekte bir ve beraber olduk.  Böyle olduktan sonra isterse bütün dünya üzerimize gelsin inanın vız gelir.”

“Yeter ki birbirinize inanın, birbirinize güvenin, Türk Metal’e güvenin.”

Ülkemizin ekonomik anlamda içinde bulunduğu olumsuzluklara da değinen Genel Başkanımız Kavlak;Bugün Türkiye, sıkıntılı bir dönemden geçiyor.  Adına ne derseniz deyin ister kriz deyin, ister sıkıntı, ister bunalım. Ne derseniz deyin. Zor, hem de çok zor günler yaşadığımız bir gerçek. Üretimin azaldığı, Stoklara çalışıldığı bir dönemdeyiz. Piyasanın daraldığı, satışların düştüğü günlerdeyiz. O yüzden Neredeyse bütün işletmeler Bu olumsuz koşulların baskısı altında. Zarar tehlikesiyle karşı karşıya… Bunlar Hepimizin bildiği, şahit olduğu gerçekler. Böyle dönemlerde tehlikeli bir hastalık ortaya çıkar. Bazı işverenler Krizin faturasını emekçilerin sırtına yüklemeye çalışırlar. Bugüne kadar bizim işyerlerimizde böyle bir şey söz konusu olmadı. Olmayacak da ama biz ne olur ne olmaz diye bir strateji oluşturduk. Bizim şimdiki görevimiz mevzimizi sağlamlaştırmak. Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları korumaktır. Zirveye diktiğimiz bayrağı orada tutmaktır. Bu sıkıntılı dönemi hiçbir kayıp vermeden atlatmaktır. Önümüzdeki en kritik görev budur. Bu sıkıntılı süreci, kazasız belasız atlatmak, sonra da düze çıkınca yeniden gaza basmaktır. Kalbinizi ferah tutun. Yeter ki birbirinize inanın, birbirinize güvenin, Türk Metal’e güvenin. Kol kola girin safları sıklaştırın o zaman, hiçbir şeyden endişe etmeyin.” dedi.

“Türk işçisinin ürettiğini tüketelim. Biz kazanalım. Ülkemiz kazansın.”

Sendikamız Türk Metal’in kısa bir süre önce başlattığı “yerli tüketim” kampanyasının önemine değinerek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak şunları söyledi: “Biz emekçiler için mesele memleket olunca akan sular durur. Vatanımız için her türlü güçlüğe göğüs gereriz. İşte bunun son örneğini geçenlerde gösterdik. İstanbul’da yerli tüketim kampanyamızı başlattık. Madem ülkemiz sıkıntıda madem devletimiz yerli üretim seferberliği başlatıyor. O zaman bize düşen de bunu yerli tüketimle tamamlamaktır dedik. Geniş katılımlı bir törenle, kampanyamızı başlattık. Kampanya sloganımızı, ‘Emeğine Sahip Çık Kendi Ürettiğini Tüket’ olarak belirledik. Bu sloganla bütün halkımızı, Türk işçisinin ürettiği malı tüketmeye çağırdık. Halkımıza buradan sesleniyorum. Başkasının ürettiğine değil kendi ürettiğimize güvenelim. Yani Türk işçisinin ürettiğini tüketelim. Biz kazanalım. Ülkemiz kazansın.”

“Haklarımıza, özgürlüklerimize sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Konuşmasına çalışma hayatının gündemindeki konulara değerlendirerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, vergi adaletsizliği ve kıdem tazminatı ile ilgili şu açıklamaları yaptı:  “Bizim gelirimiz yıl içinde giderek artacağına, giderek azalıyor. Çünkü vergi dilimimiz yükseliyor. Bizim bundan böyle mücadele alanımız adil bir vergilendirme için olmalıdır. Bizim kavgamız yılbaşında aldığımız ücreti yılsonuna kadar almaktır. Ücret kaybı yaşamamaktır.” dedi. TÜRK-İŞ ve Türk Metal, olarak çalışanların sorunlarını her platforma gündeme taşıdığına dikkat çeken Genel Başkanımız Kavlak; “Bakın, son yılları şöyle bir düşünün. Göreve gelen her çalışma bakanı ilk iş olarak kıdem tazminatı konusunu gündeme getirdi. Sendikalar hemen itiraz etti. Eylemler, yürüyüşler yapıldı. Tasarılar her seferinde rafa kalktı. Peki, bu işin öncülüğünü kim yaptı? Siz yaptınız siz. Türk Metal olmasaydı. Türk Metal’in yiğitleri alanlara çıkmasaydı. Kıdem tazminatı hakkımız çoktan budanmıştı. Şimdi kıdem tazminatı konusu yine gündeme getiriliyor. Yine biz hazır olacağız. Bir ve beraber olacağız. Tıpkı ateşe su taşıyan karıncalar misali bıkmadan, usanmadan, gücümüz yettiğince mücadele edeceğiz. Gerekirse yine alanlara çıkacağız. Direneceğiz. Mücadele edeceğiz. Sonunda. Sonunda, emin olun, zafer yine bizim olacak. Haklarımıza, özgürlüklerimize sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından kürsüye Faber Franke Genel Müdürü Ahmet Hüseyin çıkarak kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.  Manisa 1 Nolu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal yürüttü.

Manisa Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztür, Whirpool Fabrika Direktörü İlyas Kil, Whirpool Çamaşır Üretim Müdürü Murat Altuntaş, Sanpan Genel Müdürü Orçun Özelmas, Sarten İK ve İdari İşler Müdürü Ersin Gümüş, Oerlikon IK Müdürü Hediye Sadıkoğlu, MESS İzmir Bölge Temsilciliği Hukuk Müşaviri Uygar Bostancı’nın katıldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemizde katıldı.

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Ercan Dereli, Şube Sekreterliğine Köksal Gündoğdu, Şube Mali Sekreterliğine Soner Arcan, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Ümit Akyolu ve Şube Eğitim Sekreterliğine Esat Hato seçildiler.

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol