YHK KARARINI AÇIKLADI
YHK KARARINI AÇIKLADI

 MALUM SENDİKANIN SÖZLEŞME KOMEDİSİ 
MALUM SENDİKATÜRK METAL'in MESS ile imzaladığı 2014-2017 sözleşmesinin hiçbir maddesini eleştiremedi. Günlerce hiçbir açıklama yapamadı. Sus pus oldu. Sonra, cılız bir sesle, sadece üç yıllık olmasını eleştirebildi. Sesi gür çıkamadı, çünkü sadece geçen yıl, üç yıllık tam 8 sözleşmeye imza atmıştı, Bu kapıyı onlar açmıştı. Üç yılı eleştirerek aslında kendini eleştiriyordu.


 

 MALUM SENDİKANIN 'TANIMAM' KOMEDİSİ 

Bu sözleşmeyi tanımam dedi. Bir yandan greve çıkarken, öte yandan grevi erteletmek için elinden geleni yaptı.


Grev erteleme kararını tanımam dedi. Bir yandan direniş sürüyor derken, öte yandan üyelerine işbaşı talimatı verdi.

Yüksek Hakem Kurulu'nu tanımam dedi. Bir yandan esip kükrerken, öte yandan gizli gizli dilekçesini hakeme verdi.

Yüksek Hakem Kurulu'nun kararını tanımam dedi. Şimdi sözleşmeyi üyelerine anlatmaya hazırlanıyor.

Türk Metal üyeleri, 2014-2017 sözleşmesi ile aldığı ücret artışını aylar önce cebine koydu. 300 liralık erzak bedeli çeklerini harcamaya başladı bile... TÜRK METAL üyelerinin ikramiyeleri, eksik olan işyerlerinde 120 güne tamamlandı.

 

Ama MALUM SENDİKANIN üyeleri yine mahsun... Daha önce TÜRK METAL 'in imzaladığı sözleşmelerin fotokopisine imza atarak üyelerini sevindiren MALUM SENDİKA, bu sefer kendi başına iş yapmaya kalkınca DAHA AZINA razı oldu. Bunun bedelini ise MALUM SENDİKAYA mahkum olan emekçiler ödüyor. O emekçiler için 300 liralık erzak bedeli yok. İkramiyelerin 120 güne tamamlanması yok. TÜRK METAL sayesinde aldığı artışı ancak aylar sonra görebilecek,

 

Malum Sendikanın En İyi Sözleşmesi
TÜRK METAL’in Sözleşmesinin Fotokopisidir…

Kardeşim,
Bunları İyi Tanı!
Bunlar Yavuz Hırsızdır!


Emek hırsızı MALUM SENDİKA ile mücadele, hepimiz için bir görevdir. Umut tacirliği yaparak işçiyi kaosa sürükleyen, işini aşını ekmeğini tehdit eden bu tehlikeye karşı emek kardeşlerinin yanında ol!



 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol