YILDIRIM; FASLI EMEKÇİLERE HİTAP ETTİ
YILDIRIM; FASLI EMEKÇİLERE HİTAP ETTİ

1-3 Kasım 2013 tarihleri arasında Fas Fosfat İşçileri Sendikası’nın 7. Olağan Genel Kurulu’na katılmak için Türk Metal Sendikası heyeti Fas’a gitti.


1-3 Kasım 2013 tarihleri arasında Fas Fosfat İşçileri Sendikası’nın 7. Olağan Genel Kurulu’na katılmak için Türk Metal Sendikası heyeti Fas’a gitti. Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu ve Genel Merkez Eğitim&Proje Departmanı Sorumlusu Miray Vurmay Güzel’den oluşan Türk Metal heyeti katıldığı genel kurul çalışmaları dışında bir dizi de görüşme gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük fosfat madenlerine sahip olan Fas’taki kardeş sendikamız SNTP (Fas Fosfat İşçileri Sendikası)’nin 7. Olağan Genel Kurulu Açılış töreninde sendika üyelerine seslenen Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım, öncelikle kardeş ülke Fas’taki işçi kardeşlerimizle gönül birliği içinde olduğumuzu vurgulayarak genel kurulun hayırlı olması temennilerini iletti.

 

Türk Metal heyeti, kongre açılış töreni sonrasında SNTP’nin örgütlü olduğu en büyük Fosfat İşletmesi olan OCP Jorf Jasfar tesislerindeki uluslar arası istişare toplantısı ve fabrika gezisine iştirak etti. İşletmedeki üretim süreci, iş sağlığı ve güvenliği sorunları, sendikal örgütlenme gibi konuların konuşulduğu toplantıda; Yıldırım, meslek hastalıkları ve iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili son derece ilgi toplayan kısa bir konuşma yaptı.

 

Türk Metal Sendikası dışında, Mısır Maden İşçileri Sendikası, Sudan Elektrik, Petro-Kimya ve Maden İşçileri Sendikası, Senegal İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Ürdün Maden ve Metal İşçileri Sendikası, Afrika Sendikalar Birliği, Cezayir Maden ve Metal İşçileri Sendikası, Cezayir Petrokimya İşçileri Sendikası, Fransa Kimya İşçileri Sendikası ve Uluslararası Maden İşçileri Örgütü (Fransa)’nden üst düzey temsilcilerin bulunduğu uluslar arası konukların katılımı ile SNTP’nin Bouznika şehrindeki sosyal tesislerinde geniş katılımlı bir sempozyum düzenlendi. “Küresel Ekonomik Kriz ve Sendikalar” başlıklı konferansta üye işçilere ve sendikacılara hitap eden Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım, “Türk Metal Sendikası’nın ekonomik kriz döneminde izlediği çözüm odaklı stratejiler ile bu süreci küçülerek değil, aksine büyüyerek aştığını” ifade etti. “Her türlü ekonomik krizden ilk olarak ve en fazla etkilenen kesimin emekçi kesimi olduğunu” dile getiren Yıldırım, işverenin “kriz fırsatçılığı” politikalarına karşılık izlenen akılcı kontrastratejilerle işçinin “kriz faturası” ödemesinin önüne geçildiğini belirtti. Süleyman Yıldırım, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan konuşmasını bitirirken uluslar arası sendikaların daima işbirliği ve dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol