YİNE MADEN, YİNE ÖLÜM
YİNE MADEN, YİNE ÖLÜM

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi maden ocağında 10 Mart’ta meydana gelen göçükte 1 madenci hayatını kaybederken, 2 işçi de yaralandı.


Ölümcül maden kazalarında dünyada ilk sıraya yerleşen ülkemizde maden kazalarının ardı arkası kesilmiyor. Soma’da ve Ermenek’te ve ondan sonra yurdun farklı bölgelerinde meydana gelen kazalar yaşadığımız olaylardan hala ders çıkarmadığımızın somut işareti oldu.

Zonguldak Ereğli’de 00.00-08.00 vardiyasında henüz bilinmeyen bir nedenle 10 Mart’ta göçük meydana geldi. Nevzat Candan (38), Yaşar Özdemir (45) ve Hüseyin Demirdöver (35) isimli işçiler maden ocağında meydana gelen göçüğün altında kaldı. Diğer işçiler tarafından göçük altından çıkartılan işçilerden evli ve 2 çocuk babası Nevzat Candan hayatını kaybederken, Yaşar Özdemir ve Hüseyin Demirdöver ambulanslarla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralı madencilerden Hüseyin Demirdöver’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Yaşar Özdemir’in vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirtildi. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı, kazaya ilişkin inceleme başlattı. Konuyla ilgili Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayınlayan GeneL Başkanımız Pevrul Kavlak şu ifadeleri kullandı:

Maalesef ölümcül iş kazalarının bir türlü önü alınamıyor. Dün Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşanan maden faciasında 2 işçimiz yaralandı. Göçük sonrasında bir işçimiz de hayatını kaybetti. Merhum Nevzat Candan'a Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol