YÜREĞİMİZ HALA TOPRAK ALTINDA
YÜREĞİMİZ HALA TOPRAK ALTINDA

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Genel Yönetim Kurulumuz adına Soma’da meydana gelen acı olayın ikinci yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaparak, “Acılarını unutmadık, unutturmayacağız” dedi.


“Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Yönetim Kurulumuz adına yayınladığı açıklamada;

“Bugün 13 Mayıs 2016... Bundan tam iki yıl önce, Soma’da  bir ‘Toplu Katliam’ yaşandı. Geride  kaderleri ‘acıyı yaşamak’ olan gözü yaşlı eşlerini, çocuklarını, anne ve babalarını bırakan 301 maden işçisi toprağın altına gömüldü. Ülkece yüreğimiz iki yıldır 301 madenci ile birlikte hala toprak altında.

Soma’da işlenen cinayetlerin sorumluları ise toprağın üstünde, sorumsuzca ve insani duygulardan yoksun olarak yaşamlarına devam ediyor. Soma’da 301 işçiyi madenin derinliklerinde toprağın altına gömen taşeronluk sistemi devam ettiği sürece, ‘ucuz işçilik’ anlayışını insan hayatından daha ‘değerli’ bulan işveren anlayışı var olduğu sürece, Türkiye’nin bu acıları tekrar tekrar yaşaması kaçınılmazdır.

Türk Metal olarak biz 301 madenci kardeşimizin hayatını kaybettiği iş cinayetinin her kulvarda takipçisi olmaya devam ediyoruz. Faciada yaşamını yitiren kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Acılarını unutmadık, unutturmayacağız”.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol