YUVANIZA TEKRAR HOŞ GELDİNİZ...
YUVANIZA TEKRAR HOŞ GELDİNİZ...

Bir süre önce bazı iş yerlerinde yaşanan bir kısım istifaların sona ermesiyle birlikte, üyelerimiz metal işçilerinin tek adresi Türk Metal’e tekrar geri geçmeye başladı. Özellikle 1 Haziran’dan bu yana istifa edenlerin büyük çoğunluğu yuvasına dönüş yaptı.


Yaklaşık 2 ay önce emekçilerle ilgisi olmayan bazı örgütlerin girişimiyle, üyelerimizin arasında birlik ve beraberliği bozmak ve yalanlarla, iftiralarla yıpratmak suretiyle, çoğu zaman da tehditle ve baskıyla Türk Metal’den istifalar yaşanmıştı.

Ancak geçen zaman içinde; gerçeklerin anlaşılması, Türk Metal’in genel merkez ve üyeleriyle birlikte sağduyulu yaklaşımları neticesinde Türk Metal’e yeniden üyelikler başladı. Özellikle de 1 Haziran’dan itibaren başta Bursa ve Ankara’da olmak üzere sendikamıza bağlı iş yerlerimizde çalışan üyelerimiz üzerlerine oynanan büyük oyunun farkına vararak tekrar Türk Metal’e geçti. Üyelerimiz yalan ve iftiralarla Türk Metal’e yönelik oyun kuranlara bir ders verdi.

Yapılan eylemler ve istifalar artık bitme noktasına geldi. Bununla da kalmayıp işçilikle ve emekle alakası olmayan grupların manipülasyonlarına dur diyen üyelerimiz tekrar Türk Metal’e üye olmaya başladılar. Son dönemde Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yaptığı açıklamalar da tekrar geçişler konusunda etkili olurken,  metal işçilerini sendikasızlaştırma ve yalnızlaştırmaya yönelik bu provokasyona çoğu iş yerimizden de üyelerimiz tepki gösterdi. Tepkiler sosyal medya ortamında dile getirildi. Gruplar halinde Türk Metal’e geçen üyelerimiz toplu fotoğraflarla birlik ve beraberlik mesajı vererek sosyal medya ortamında da aşağıdaki görüntüleri paylaştılar.

"Yeniden Türk Metal" diyerek sendikamıza geçiş yapan üyelerimizi Türk Metal olarak kutluyor, yuvalarına tekrar geldikleri için de tebrik ediyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol