ZAFER DİRENEN TÜRK METALLİ BODO-BODE EMEKÇİSİNİN OLDU!
ZAFER DİRENEN TÜRK METALLİ BODO-BODE EMEKÇİSİNİN OLDU!

TOFAŞ Şubemizin, 2019’un son aylarında Bodo-Bode Doğrusan Otomotiv işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak 6 Kasım 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yetki Tespiti Belgesi’ni almıştı. Bu süreçte Bodo-Bode Doğrusan işvereni sendika üyesi 13 arkadaşımızı da işten çıkarmış ayrıca, sendikamızın yetki tespitine de itiraz etmişti. Bodo-Bode Doğrusan emekçileri işten atılan arkadaşlarına destek olmak ve işveren tarafının her geçen gün biraz daha artırdığı baskılara dur demek için 10 Şubat 2020 tarihi itibariyle fabrikada eylemlere başlamıştı. Eylemler sırasında sendikamıza üye olup işten çıkarılan işçi sayısı 81’e ulaşmıştı.

Bodo-Bode Doğrusan emekçileri eyleme çıktıkları ilk günden itibaren gösterdikleri kararlı ve dik duruşları sayesinde eylemlerinin 12. gününde zafere ulaştılar. Bilindiği üzere 18 Şubat 2020 tarihinde fabrika önünde Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın ve Bursa’da örgütlü olduğumuz işyerlerinde yüzlerce üyemizin katılımıyla büyük bir miting düzenlemiştik. Aynı gün Bodo-Bode Doğrusan işverenin daveti üzerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, işveren tarafı ile bir araya gelerek taleplerimizi bildirmişti. Ayrıca 19 Şubat 2020 tarihinde Bodo-Bode Doğrusan işyerinin tedarikçisi olduğu ve sendikamızın örgütlü olduğu Mercedes-Benz Türk ve Man Türkiye işyerlerinde Bodo-Bode Doğrusan emekçileri için eylemler düzenlemiştik.

Bodo-Bode Doğrusan işvereninin daveti üzerine taraflar (21.02.2020) bugün bir kez daha bir araya geldiler. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın bizzat katıldığı görüşmede taraflar arasında anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşma ile ilgili Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, yaptığı açıklamada, “Zafer direnen Türk Metalli Bodo-Bode emekçisinin oldu. İşverenle yaptığımız görüşmeler neticesinde işten çıkarılan 81 arkadaşımız tekrar işbaşı yapacaklar. Ayrıca işveren, yetkiye yaptığı itirazı da çekerek toplu sözleşme müzakerelerine başlamayı da kabul etti. Zafer inananlarındır!” dedi.

Bodo-Bode işyerinde sendikasına güvenen ve kararlı bir duruş sergileyen metal emekçilerini kutluyor ve Türk Metal ailesine hoş geldiniz diyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol