ZAFER SERİMİZ SNOP METAL'LE DEVAM EDİYOR
ZAFER SERİMİZ SNOP METAL'LE DEVAM EDİYOR

Kocaeli Şubemize bağlı SNOP İZMİT METAL işyerinde bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün yapılan son toplantı da anlaşma ile sonuçlandı.


Kocaeli Şubemize bağlı SNOP İZMİT METAL işyerinde 04.08.2016 tarihiden itibaren devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün (22.12.2016) yapılan son toplantı da anlaşma ile sonuçlandı.

Bilindiği üzere SNOP İZMİT METAL işyeri ile sendikamız arasında 5 aydır devam eden görüşmelerde 30 Eylül 2016 tarihinde uyuşmazlık zaptı tutulmuştu. Görüşmeler daha sonra resmi arabulucu evresinde devam ettirilmiş, ancak arabulucunun tüm çabalarına rağmen anlaşma sağlanamamıştı. Sendikamız, arabulucu aşamasında da taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine grev uygulama kararı almıştı.

Sendikamızın grev uygulama kararı almasından sonra işveren tarafından yeni bir görüşme talebi geldi. 22.12.2016 tarihinde gerçekleştirilen görüşmede taraflar arasında anlaşmazlığa neden olan maddeler üzerinde anlaşma sağlanarak, SNOP İZMİT METAL de 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Yapılan anlaşma ile birlikte SNOP İZMİT METAL çalışanlarının ücretlerine ilk altı ay için %12 zam ve her tam yıl için 10 kuruş kıdem zammı alındı. Ayrıca nitelikleri bakımından uzmanlık isteyen işlerde çalışan üyelerimizin saat ücretlerine ortalama 46 kuruş teknik eleman zammı alındı.

Böylelikle üyelerimizin ücretlerine kıdem ve nitelik esasına göre ilk altı ay için ortalama %17,04 oranın da zam artışı sağlandı. İşyerinde kıdem ve nitelik esasına göre yapılan zamlarla üyelerimizin ücretlerinde ilk altı ay için 288,60 ila 840,36 TL arasında değişen rakamlarda artışlar sağlandı.

Sözleşmenin ikinci ve dördüncü altı aylarında enflasyon oranında artış, yine sözleşmenin üçüncü altı ayında enflasyon artı %2 refah payı alındı.

Sosyal yardımlarda da ilk yıl için %17,22 ile %100 arasında değişen oranlarda artışlar sağlandı.

Sözleşme 01.09.2016 – 31.08.2018 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 2 yıl olarak imzalandı.

Sözleşmenin tüm SNOP İZMİT METAL çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.
 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol