ZAM TEKLİFİMİZİ YÜKSEK BULAN MESS, AŞAĞI YÖNDE REVİZE İSTEDİ.
ZAM TEKLİFİMİZİ YÜKSEK BULAN MESS, AŞAĞI YÖNDE REVİZE İSTEDİ.

Bugün yapılan 4. Oturumda gündeme alınan maddelerden;

Madde 28 Fazla Çalışmalar,
Madde 60 İşe Alınma,
Madde 71 Toplu İşçi Çıkarma,
Madde 76 Ödemeler,
Ek Madde 2
İç Yönetmelik
hükümleri taslaktaki şekliyle kabul edildi.


Yapılan toplantıda;
1- Madde 25 : Çalışma süreleri konusunda MESS’ten karşı teklif geldi. Esnek çalışma ve telafi çalışması düzenlemelerinin sözleşmeye eklenmesi, denkleştirmenin 4 aya çıkarılmasını talep eden MESS’in teklifi heyetimiz tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

2- Madde 30 : Dini bayram ve arife günlerinde yapılan fazla mesailerin %200 olmasına yönelik talebimiz MESS tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

3- Madde 31 : Hafta tatilinde yapılan çalışmalarda daha yüksek fazla mesai ücreti uygulanan işyerlerinde 01.09.2019 tarihinden sonra işe giren işçiler için bu uygulamanın sona erdirilmesi MESS tarafından talep edildi. MESS’in teklifi heyetimiz tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

4- Madde 40 : İkramiyelerle ilgili olarak kıstelyevm (fiilen çalışılan günler) esası getirilmesini ve 12 ay sonunda ikramiyelerin toplu olarak ödenmesini teklif eden MESS’in bu teklifi heyetimiz tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

5- Madde 57 : Hafif İşlerde Çalışabilir Raporlu olanların kendilerine gösterilen işi kabul etmedikleri takdirde iş akitlerinin kendileri tarafından feshedilmiş sayılarak ihbar tazminatı almadan işten ayrılmasını teklif eden MESS’in bu teklifi heyetimiz tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

6- Madde 58 : Sosyal Sigortalar İle İlgili İzinler maddesinin (b) bendinde yer alan 5 gün ve daha fazla istirahat alınması durumunda SGK’nın ödemediği ilk 2 günün ücretinin işverence ödenmesi hükmünün kaldırılması MESS tarafından teklif edildi. MESS’in teklifi heyetimiz tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

7- Madde 61 : Sözleşmemizde 2 ay olan deneme süresinin 4 aya çıkarılması MESS tarafından talep edildi. MESS’in teklifi heyetimiz tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

8- Madde 68 : Sözleşmemizde işyerlerine stajyer alımında üyelerimizin çocuklarının öncelik olarak tercih edilmesi hükmü bulunuyor. MESS bu düzenlemenin sözleşmeden tamamen çıkarılmasını teklif etti. MESS’in teklifi heyetimiz tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

Bir sonraki görüşmenin 4 Aralık 2019 tarihinde saat 10:00’da İstanbul’daki MESS Merkez Bürosunda yapılmasına karar verildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol