ZONGULDAK’TAN ACI HABER!
ZONGULDAK’TAN ACI HABER!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız bir maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle bugün (21.11.2018) meydana gelen patlamada 3 işçi yaşamını yitirirken 2 işçi de yaralandı. Hepimizi yasa boğan patlama sonucu madende mahsur kalan ve hayatını kaybettiği belirlenen 3 işçinin çıkarılması için başlatılan çalışmalar yaklaşık 10,5 saat sürdü.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Zonguldak’ta meydana gelen üzücü patlama ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ne yazık ki bugün Zonguldak maden ocağında yaşanan patlama sonrası, 3 maden emekçisinin cansız bedenlerine ulaşıldığı haberini üzülerek öğrendik. Bu emek şehitlerine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Türk Metal Ailesi olarak hepimizi yasa boğan bu kazada hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, patlamada yaralanan madenci kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol