GÜR METAL EMEKÇİLERİ DE TÜRK METAL’DE!
GÜR METAL EMEKÇİLERİ DE TÜRK METAL’DE!

Gebze1 Nolu Şubemiz, Gür Metal Hassas Döküm San. Tic. Ltd. Şti. işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak 10 Aralık 2019 tarihinde, Yetki Tespiti Belgesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurdu. Bakanlık, 349 çalışanın olduğu işyerinde sendikamızın toplu iş sözleşme yapmaya yeterli çoğunluğu sağladığına ilişkin Yetki Tespiti Belgesi’ni 13 Aralık 2019 tarihli yazısı ile sendikamıza ve ilgili yerlere ulaştırdı.

Gür Metal işvereni, teşkilatlanma faaliyetlerimizi engelleyebilmek adına, sendikamıza üye olan 6 arkadaşımızı işten çıkarmış, diğer üyelerimize yönelik baskılarını da artırmıştı. Gebze 1 Nolu Şubemiz de Gür Metal çalışanlarına uygulanan baskıya dur demek ve işten çıkarılan arkadaşlarımıza destek amacıyla, 11 Aralık 2019 tarihinde vardiya girişlerinde basın açıklaması düzenleyerek, işverenin bu tutumunu protesto etmişti.

Gür Metal işyerinde toplu iş sözleşmesi sürecinin başlayabilmesi için Çalışma Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi’nin gelmesi beklenirken, en temel anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan ve bu yüzden işten çıkarılan arkadaşlarımızın işe iadeleri için yasal mücadelemiz de devam ediyor.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol