INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA’DAN OTOMOTİV ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI!
INDUSTRIALL KÜRESEL SENDİKA’DAN OTOMOTİV ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI!

IndustriALL Küresel Sendika, 9-11 Aralık 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde Otomotiv Çalışma Grubu Toplantısı düzenliyor. Toplantıya, 20 farklı ülkeden 80 sendikacının katılıyor. Sendikamız Türk Metal toplantıya Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar başkanlığındaki heyetle katıldı. Otomotiv Çalışma Grubu Toplantısı’nda Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, iki farklı sunum yaptı. Genel Mali Sekreterimiz Salar, ilk gün Türkiye’de mevcut otomotiv endüstrisine ilişkin genel bilgilerin yanı sıra ülkemizdeki elektrikli ve sürücüsüz otomobil üretimine dair verilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Otomotiv Çalışma Grubu Toplantısı’nın ikinci gününde ise sendikamız Türk Metal’i tanıtan bir sunum yaptı. Sunumunda Türkiye'de sendikal örgütlülük ve ilgili mevzuatın yanı sıra özellikle Türkiye'de üretim yapan çok uluslu otomotiv işletmelerinde Türk Metal'in örgütlülük durumuna ilişkin önemli bilgiler verdi. Ayrıca sendikamızın MESS ile yürüttüğü grup toplu iş sözleşmesi sürecinde gelinen mevcut durum ve sendikamızın küresel iş konseyleri ile Avrupa iş konseylerine katılımı hakkında bilgiler verdi. Genel Mali Sekreterimiz Salar, sunumunda TOFAŞ Şubemizin, Bode işyerindeki sürdürdüğü örgütlenme faaliyetleri ile ilgili bir video gösterimi de gerçekleştirdi.

Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar başkanlığındaki Türk Metal heyetinde, TOFAŞ Şube Başkanımız Ömürlü Bayram, Bursa Emek Şube Başkanımız Nizamettin Bilik, Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener, Genel Başkan Danışmanı Helmut Lense ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanımız Burak Ekmekçioğlu yer aldı.  

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol